Hvordan vil digital markedsføring utvikle seg i tiden fremover?

Digital markedsføring er i stadig endring, det å forstå endringen å alltid klare å endre sin markedsføring etter endring i markedet er oppskriften på suksessfull markedsføring. Spesielt det siste året under en pandemi har vi sett enorm endring i både privatpersoner og bedrifters atferd til den digitale verden. Så hvordan vil den digitale markedsføringen se ut om 5 år?

Synlighet

Det er lenge siden det var viktig for en bedrift å være synlig i de eldre mediene som papiravis og radio. Allerede i 2015 passerte Facebook milepælen med å ha 1 milliard aktive bruker på en dag. I dag er dette tallet nesten tredoblet til 2,7 milliarder brukere hver eneste dag. Her er et tydelig eksempel på hvor fort digitaliseringen går. Siden Oppstarten av Facebook i 2004 har det kommet en rekke andre relevante sosiale medier som Instagram, LinkedIn, Snapchat, Tiktok osv.. Hvor alle har enorme tall med bruker hver eneste dag. Jeg kan enkelt si at det har blitt essensielt å markedsføre digitalt og synliggjøre seg på sosiale medier og plattformer som Google. Dette er noe som har kommet for å bli og jeg tror vi i fremtiden vil se en videre vekst av antall brukere og antall nye plattformer som blir opprettet. Det er en nødvendighet for en vellykket bedrift å benytte seg i ytterligere grad av digital markedsføring på sosiale medier og synliggjøre sitt navn digitalt.

Nettbutikk

Vi har i lys av pandemien sett en enorm nytte av nettbutikker. Fysiske butikker som også har hatt en nettbutikk har hatt muligheten til å opprettholde en inntektskilde, mens bedrifter som kun har fysisk butikk har måttet stenge ned i perioder uten noen inntekt. I følge DNB økte omsetningen i norske nettbutikker i februar med 74 prosent. Selv om en stor del av grunnen til dette var at fysiske butikker var nedstengt, tror jeg likevel dette er en trend som vil øke gradvis i årene som kommer. Nettshopping har blitt en vane for svært mange under pandemien og det er nok mange som vil fortsette med dette i tiden som kommer. Jeg mener fortsatt fysiske butikker er viktig å opprettholde, men kombinasjonen av en fysisk butikk og nettbutikk er noe jeg mener alle bedrifter i fremtiden burde implementere.

Sosiale medier som markedsføringsplattform

Sosiale medier har allerede i flere år vært en plattform med enormt antall daglig brukere. Det er den dag i dag den eneste og billigste måten å nå ut til en enorm mengde mennesker. Plattformer som Facebook, Tiltok og Instagram er plattformer som er tilrettelagt for annonsering, noe som gjøre det svært enkelt for bedrifter å drive med både gratis markedsføring, men også betalt markedsføring. Disse plattformene benytter seg av cookies og algoritmer som styrer annonsene til de menneskene som er relevante og mottakelig for markedsføring fra denne bedriften. Dette gjør digital markedsføring til en enestående måte å markedsføre på.

Det er ikke noe tvil om at digital markedsføring vil forandre seg i årene som kommer. Jeg er likevel ganske sikker på at viktigheten av markedsføring gjennom sosiale medier og å gjøre seg digitalt synlig for en bedrift vil fortsette å ha en gradvis økning. Jeg kan ikke si hvordan fremtiden for digital markedsføring vil se ut, men det jeg er sikker på er at det er essensielt for enhver bedrift å følge de digitale trendene hva gjelder digitale plattformer og digital markedsføring.

-Viktor Dalvang

Kilder

https://www.aftenposten.no/digital/i/WbgEQQ/facebook-med-en-milliard-brukere-paa-en-dag

https://synlighet.no/blogg/facebook-statistikk-brukere-norge-verden/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *