Hvordan annonsere på Instagram

Å bestemme hvilket sosialt medie man skal benytte seg av for å markedsføre en bedrift eller et produkt er ikke lett. Man burde begynne å se hvilken aldersgruppe majoriteten av sine er kunder i. Har man en eldre kundegruppe vil det trolig være hensiktsmessig å benytte seg av Facebook som nesten har 3 milliarder aktive bruker på daglig basis. Hvis bedriften sikter seg inn på en kundegruppe som er 50 år og ned vil det derimot trolig være hensiktsmessig å benytte seg av Instagram. De siste årene har mange yngre voksne gått over til å bruke Instagram i større grad en Facebook. Jeg skal derfor i dette innlegget ta for meg hvordan man på en effektiv måte kan markedsføre på plattformen Instagram.

Instagram, Symbol, Logoen, Bilde, Kamera
Hentet fra Pixabay

Bilde og video

De fleste privatpersoner benytter Instagram til å legge ut bilder og video av hverdagslige ting i livet og også følge med på hva andre personer man følger gjør. Bedrifter kan benytte seg av Instagram på samme måte ved å opprette en bedriftskonto og legge ut engasjerende bilder og videoer til sine følgere. Dette kan være innlegg som skal fronte et produkt, eller rett og slett enkel informasjon til sine kunder. Videoer har en tendens til å ha bedre innhold som vil skape bedre engasjement hos mottakeren. Det vil derfor være hensiktsmessig å poste videoer hvis bedriften f. Eks. Skal lansere et nytt produkt eller tjeneste.

Influensere

En måte for å nå ut til en større gruppe mennesker på Instagram vil være å betale influensene til å promotere din bedrift eller et produkt. Ved å gjøre dette benytter man seg av influenserens påvirkningskraft ovenfor sine følgere til å påvirke flere mennesker til å kjøpe, bli oppmerksom på et produkt, eller rett og slett bli oppmerksom på din bedrift.

Hashtags og tekst

I bilde eller videoteksten er det viktig å formulere seg på en måte som er tilpasset kundegruppen, dette gjør man for å skape engasjement. Det er også viktig at teksten har sammenheng med bildet eller videoen som bli postet. I bildeteksten kan man også benytte seg av hashtags. Ved å legge ved disse ordene øker man sjansen for at andre mennesker søker opp hashtaggen og finner bedriften på Instagram. Ved å repetere bruken av samme hashtag gjør man disse en del av merkevaren som er med på å gjøre bedriften mer «kjent».

Hvorfor Instagram?

Instagram er en av de mest brukte sosiale mediene vi har i dag. Det er etter min mening også den plattformen de fleste i alderen 18-35 er mest mottakelig for markedsføring. Her har man altså en mulighet til å nå ut til mange mennesker i riktig kundegruppe som er mottakelig og villig til å se på annonser. Dette gjør Instagram til en utmerket plattform å markedsføre sin bedrift.

-Viktor Dalvang

Kilder

https://synlighet.no/blogg/facebook-statistikk-brukere-norge-verden/

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q220

https://pixabay.com/no/illustrations/instagram-symbol-logoen-bilde-1581266/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *