Intervjucase Amnesty

Jeg skal i dette innlegget ta for meg en fiktiv case som vi har fått i sammenheng med en stillingsannonse Amnesty har utløst. Amnesty har utløst en stilling hvor de søker etter en markedsføringsspesialist. Casen består av tre deler: Digitale kanaler, analyse av trafikk og Synlighet.

Digitale kanaler

Skjermdump: Amnesty Norge på Instagram

Amnesty er aktive ved bruk av sosiale medier og spesielt plattformen Instagram. Her har Amnesty 82 tusen følgere og poster innlegg flere ganger i uken. Amnesty benytter seg av sterke bilder og overskrifter som raskt fanger blikket til lesere, som fører til likes og delinger. Med sterke tekster får de vekket følelser hos leserne som fører til at mennesker fortsetter å følge med på profilen. Gjennom Instagram og Facebook skriver Amnesty korte tekster, litt som en forkortet og forenklet artikkel om relevante nyhetssaker og temaer.

Kundereisen

Kundereisen hos Amnesty starter med at prospektet har blitt overbevist gjennom markedsføring at de vil utgjøre en forskjell. Jeg vil tro det i de fleste tilfeller er markedsføring og informasjon gjennom sosiale medier som fører til at kundereisen starter for prospektet. Når kunden har bestemt seg for å gå videre vil de oppsøke informasjon. Dette vil de gjerne gjøre på Amnesty sin hjemmeside eller Facebook. Begge disse sidene er oversiktlig og det er lett å finne frem til relevant informasjon her. I denne delen finner kunden ut hva de vil bidra med.

Skjermdump: Amnesty hjemmeside/ Engasjer deg

Neste steg i kundereisen blir informasjon om betalingsløsning eller informasjon om den fysiske deltakelsen, hvis det er denne formen for støtte kunden har bestemt seg for. Det siste steget i kundereisen er leveringen av «produktet» eller tjenesten. Dette kan ses på som noe fysisk som hvordan pengene blir brukt på ulike saker, eller verdien dette bidraget har for forbrukeren. Leveringen kan dermed oppfattes dobbelt for kunden. Å donere penger eller bidra med fysisk arbeid til slike saker vil forandre livet til mange mennesker. Når kunden ser denne forandringen vil de trolig repetere bidraget, som fører til en fullverdig kundereise som avslutter med repetisjon av kundereisen.

Analyse av trafikk

Amnesty er i høyeste grad avhengig av å spre sitt budskap og markedsføre på en god måte for å få inn penger og arbeidskraft for å beskytte menneskerettigheter. Et nyttig verktøy for å analysere trafikk på nettsiden vil være Google Analytics. Her kan man måle alt fra hvor i verden kundene befinner seg til hvilke kampanjer som fungerte godt. For Amnesty vil jeg si det vil være essensielt å måle demografi, altså hvor i verden kundene befinner seg, alder osv. Ved å gjøre dette vil en se hvilke målgrupper en treffer for å kunne markedsføre mer direkte mot disse segmentene, samt også se på hvordan en kan nå ut til prospektene man ikke når i dag. Hvilke annonser som ga flest delinger og klikk vil også være veldig relevant for Amnesty. Videre burde de også fokusere på hvilke annonser som fører til flest donasjoner, samt se på hvorfor akkurat disse fungerte unormalt godt.

Tre gode digitale målsetninger for Amnesty vil være:

  • Et spesifikt salgstall opp mot antall klikk
  • Oppnå et visst antall delinger per annonse
  • Øke antallet klikk på hjemmesiden med 30%

Synlighet

Ved et enkelt Google søk på «Amnesty» er det første som dukker opp Amnesty sin nettside. Videre er det informasjon om bedriften, etterfulgt av deres Facebook side. Dette er veldig bra med tanke på at folk finner frem til nettsiden og informasjon om bedriften på en enkel måte. Dette sørger for at man ikke her mister klikk inn på nettsiden.

Det er ikke bare synlighet gjennom søk på eget navn som er viktig, det er også viktig å være synlig gjennom søk på hovedtemaer bedriften driver med. Jeg tok for meg temaet menneskerettigheter når jeg sjekket dette. Det første som dukket opp her er FN sin logo og nettside, samt Amnesty sin logo. Litt lenger ned på Google søk sin førsteside kommer Amnesty. Dette er ikke dårlig, men SNL og regjeringen.no er over Amnesty sin nettside. Dette burde bedriften prøve å gjøre noe med for å oppnå flere klikk og donasjoner på siden.

Søkemotoroptimalisering

For å oppnå en større synlighet på nett er det veldig relevant å jobbe med søkemotoroptimalisering. Målet her er å oppnå økt synlighet på nett, samt komme høyere opp på Google søk. For å oppnå dette må bedriften begynne å jobbe med søkeord. Dette kan være ord som F. Eks. Menneskerettigheter og bistand. En måte å gjøre dette på er å sørge for at en benytter disse ordene i tekstene på nettsiden. På denne måten vil Google rangere denne nettsiden som mer relevant enn nettsider som benytter seg av disse ordenene i mindre grad.

-Viktor Dalvang

Kilder:

https://karrierestart.no/ledig-stilling/1773791

https://www.instagram.com/amnesty_norge/

https://amnesty.no

https://www.facebook.com/AmnestyNorge

https://amnesty.no/engasjer-deg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *