Hvordan sette opp en Google Ad

Jeg skal i dette innlegget vise deg hvordan du setter opp en Google Ads kampanje helt på egenhand. Jeg har delt opp oppstarten i 9 steg jeg skal ta deg gjennom. For å gjennomføre dette er det essensielt at du allerede har dannet deg en nettside og knyttet Google Analytics opp mot denne.

Steg 1:

På det første steget har man tre alternativer en må svare på ut ifra hva som er målet med annonsen en skal lage. Her velger du hva som passer best for deg eller din bedrift.

Bilde: Skjermdump, Google Ads

Steg 2:

Her skriver du inne nettsidens navn.

Skjermdump

Steg 3:

På steg 3 skal du skrive inn navnet på nettsiden. Her er det viktig å skrive riktig siden dette er nettsiden folk som trykker på annonsen vil bli sendt til.

Skjermdump

Steg 4:

På dette steget får du en forhåndsvisning av hvordan det vil se ut for kunden som blir sendt til nettsiden din via annonsen.

Skjermdump

Steg 5:

Her skal du skrive inne annonseteksten. Google gir deg noen tips, men vær kritisk til disse siden det ikke er sikkert disse er så veldig relevante til din annonse. Skriv noe som vil fange oppmerksomheten til kunden og få kunden til å trykke seg inn på din nettside.

Skjermdump

Steg 6:

På steg 6 skal du finne hvilke søkeord som passer til din annonse og nettside. Her er det lurt å velge flere passende for å få så mange klikk som mulig.

Skjermdump

Steg 7:

Her skal du huke av på hvilket område i landet eller verden du vil annonsen skal nå ut til.

Skkjermdump

Steg 8:

På det nest siste steget skal du velge hvor mye vil vil betale for annonsene. Som du ser på bildet anslår Google hvor man klikk annonsen vil få per måned ut ifra hvor mye penger en bruker.

Skjermdump

Steg 9:

Helt til slutt skal du fylle inn betalingsinformasjonen og betale. Når dette er gjort er det bare å sende inn og du har klart å publisere din første annonse.

-Viktor Dalvang

Kilde

https://ads.google.com/intl/no_no/getstarted/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *