Derfor burde du annonsere på den største SoMe plattformen

Jeg skal i dette innlegget fortelle om hvorfor Facebook fungerer som en perfekt plattform å markedsføre både store og små bedrifter på. Jeg vil også fortelle om forskjellene på kjøpte annonser og annonsering via egeneide kanaler og hvorfor man burde benytte seg av begge deler.

Når en bedrift skal bestemme seg for hvilken plattform som vil være hensiktsmessig å markedsføre på, er det essensielt å finne ut hvilke målgrupper bedriften har. Når man har funnet ut av dette må man se på hvilke medier disse målgruppene benytter seg av på daglig basis.

I dag ser vi en stor forskjell på antall brukere som benytter seg av tradisjonelle medier som f. Eks aviser og de som benytter seg av sosiale medier som Facebook og Youtube. Effekten av markedsføring gjennom disse eldre tradisjonelle mediene har sunket drastisk, mens sosiale medier har steget enormt. Dette er noe bedriften må ta hensyn til når de skal bestemme seg for hvilke markedsføringskanaler de skal benytte seg av. Det er uten tvil sosiale medier bedriften vil få størst «gevinst» av å benytte seg av.

Hvilken plattform skal man velge?

Det er en rekke sosiale medier å velge mellom når en skal markedsføre et produkt eller en bedrift. De tre største i Norge er Facebook, Instagram og Snapchat hvor alle mediene har hver for seg over 2,5 millioner profiler. Dette tilsvarer 60 prosent av Norges befolkning. For å finne ut hvilken av disse mediene bedriften skal benytte seg av i størst grad må man som sagt se på hvilket medie målgruppene dine benytter seg av på daglig basis. Det vil være hensiktsmessig å benytte seg av flere medier, men satse i større grad på en. Jeg vil anbefale å satse på Facebook som hovedmedie. Grunnen til dette er Facebook sine enorme brukertall. I følge en studie har 83 prosent av Norges befolkning profil på Facebook og over 80 prosent bruker kanalen daglig (Ipsos 2020). Dette gir bedrift en enorm mulighet til å nå ut til flest mulig prospekter på en medie.

Facebook ads og egeneide medier

På Facebook er det flere mulige måter å markedsføre en bedrift. Man kan benytte seg av Facebook advertising, som er betalt annonsering. Ved å benytte seg av dette vil annonsen man lager nå ut til flere enn kun sine egne følgere på kanalen. Dette er en enorm mulighet for stor eksponering for bedriften og trekke nye kunder.

På Facebook er det også mulighet for å benytte seg av egeneide medier. Dette kan være egen profil eller å lage en hjemmeside på Facebook. Her kan kundene følge hjemmesiden og det er en enkel måte å markedsføre nye produkter eller tilbud ut til eksisterende kunder. På de egeneide mediene har også bedriften mindre retningslinjer å følge i motsetning til betalte annonser. Dette også er noe å tenke på når man skal velge om å benytte seg av egeneide medier eller betalt annonse til den spesifikke tjenesten eller produktet.

Oppsummering

Avslutningsvis vil jeg si at Facebook er en ypperlig plattform å benytte seg av for markedsføring både til store og små bedrifter. Gjennom muligheten til å nå ut til så mange prospekter gjennom kun en medie, samt muligheten til å markedsføre gratis og med betalte annonser vil jeg si Facebook er en veldig fleksibel plattform som jeg mener alle bedrifter burde benytte seg av.

-Viktor Dalvang

Kilder:

https://www.nrk.no/sorlandet/digital-markedsforing-viktigere-1.11781701

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420

https://www.facebook.com/business/ads

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *