Min vurdering av nettbutikken til XXL

XXL er den største aktørene på det norske markedet når det kommer til salg av sportsutstyr både i fysisk butikk og på nett. Nå som store deler av de fysiske butikkene har vært stengt i lengre tid har viktigheten av å ha en god nettside økt ytterligere. Jeg har derfor i dette innlegget valgt å vurdere XXL sin nettside ut i fra Inevo sine 10 vurderingskriterier på hva som danner en god nettside. Jeg velger å benytte meg av en karakterskala fra 1-6 på vært kriteriet hvor 1 er svært dårlig og karakter 6 er utmerket.

(1) Førsteinntrykk.

Førsteinntrykket når man går inn på en nettside er helt avgjørende for om man velger å gå videre inn på nettsiden, eller går ut av nettsiden med en gang. For å vurdere førsteinntrykket benytter man seg av en 5-sekunders test hvor kunden må kunne svare på disse tre spørsmålene:

  • Har jeg kommet til rett sted?
  • Hva er det jeg kan gjøre her?
  • Hvorfor skal jeg gjøre det her
Skjermdump, forside XXL, https://www.xxl.no

På bildet over ser vi XXL logoen oppe i venstre hjørne, noe som gjør at kunden vet at de er på rett plass. Denne logoen er ikke veldig stor, men når de har plassert logoen sammen med XXL sine kjente farger som er svart og grønn gjør dette logoen til et tidlig blikkfang inne på forsiden. Alle produktkategoriene er listet vannrett på en ryddig måte som gjør det enkelt å navigere seg på hjemmesiden. Over produktkategoriene finner man de ulike varehusene, kundeservice og annen viktig informasjon å få frem på forsiden. Det siste spørsmålet kunden skal kunne svare på, blir besvart umiddelbart. Fri frakt i hele Norge står det tydelig med store bokstaver midt på forsiden. Dette sammen med garantiene som står på den grønne linjen gjør det enkelt for kunden å se fordelene ved å handle på XXL sin nettside. Jeg ser ingen ting å ta XXL på førsteinntrykket og gir nettsiden dermed karakter 6 på førsteinntrykk.

Karakter 6.

(2) Synlighet

For å teste nettbutikkens synlighet på nettet er det lurt å gjøre noen raske google søk både på nettbutikkens navn og på noen av butikkens nøkkelprodukter. Det sier jo seg selv at hvis kundene ikke får opp XXL når de for eksempel søker på fotballsko, så vil ikke kunden se på XXL som et alternativ.

Når jeg søkte opp «XXL» i google kom først nettbutikken opp og deretter de ulike produktkategoriene. Hele google sin første side på søket besto kun av lenker rettet mot nettbutikken og deres fysiske butikker. Dette er veldig bra. Videre gjorde jeg noen raske søk på fotballsko, joggesko og langrennski. på samtlige var XXL representer på første siden i google søk, det er likevel verdt å nevne at det dukket opp 4 andre butikker før XXL når jeg søkte på langrennski. Dette kan være nok til at enkelte kunder velger å ikke undersøke XXL sitt utvalg, og XXL vil gjøre lurt i å se om det også er andre produktkategorier de burde prøve å få høyere opp på google søk listen. Alt i alt har XXL en veldig god synlighet på nett og jeg velger å gi de karakter 5.

Karakter 5.

(3) Brukervennlighet

XXL har en veldig bred målgruppe fra unge mennesker til eldre mennesker som har en tendens til å være dårligere med teknologi. Det er derfor essensielt at det er enkelt å finne frem i nettbutikken.

Skjermdump, produktkategori klær, https://www.xxl.no

Som vist på bilde over er det veldig lett å finne frem til både hovedkategorier og underkategorier. Søkefeltet fungerer også optimalt ved at man får opp alternativer underveis når man søker. Jeg vet fra tidligere erfaring at søkefeltet ikke alltid lar deg søke. Om dette er noe de har fikset nå, eller rett og slett fungerte optimalt når jeg skriver dette innlegget er jeg usikker på. Nettsiden er også godt tilpasset mobil, og det er ingen problem å finne frem til ulike varer på mobilen. Med utgangspunkt i at søkefeltet fungerte optimalt nå, velger jeg å gi karakter 6 også på brukervennlighet.

Karakter 6.

(4) Kjøpsprosess

Kjøpsprosessen til XXL er veldig enkel. Man trykker på produktet man skal ha, går til kassen, velger leveringsmåte/leveringssted og til slutt velger hvordan man skal betale. På leveringssted får man opp pris på levering som er gratis og hvor man dager de ulike leveringsmåtene tar. På samme side får man opp de ulike betalinsmetodene som er klarna, delbetaling eller kort. På samme side står også de ulike garantiene XXL har som f. Eks. 100 dagers åpent kjøp som er med på å gjøre kjøpet enklere for kunden. XXL benytter seg etter min mening av en veldig rask og oversiktlig kjøpsprosess som burde sørge for at færre kunder forlater en vare i kjøpsprosessen. Her kan jeg ikke gi en annen karakter enn 6.

Karakter 6.

(5) Hastighet/ teknologi

For å vurdere hastigheten på nettsiden både på mobil og på datamaskin har jeg benyttet meg av Google pagespeed. Her fikk nettsiden på mobil en score på 32/100 og på datamaskin 76/100 . Denne testen viser hvor raskt nettsiden lastes inn hvilke forbedringer man burde gjøre. Både mobil og datamaskin burde ligget på nærmere 90/100, så her har XXL mye å hente. karakteren på hastighet blir dermed 2.

Karakter 2.

(6) Kundetilfredshet

Kundetilfredsheten handler om at det på nettsiden er mulig å se på anmeldelser om produkter og bedriften fra tidligere kunder. På XXL sin hjemmeside er dette ikke mulig å se. Hvis man søker opp «anmeldelser XXL» på google får man derimot opp både prisjakt og truspilot hvor det er en rekke anmeldelser fra kunder som har kjøpt varer på nettbutikken til XXL. Siden dette ikke var mulig å finne på nettsiden får XXL karakter 2 på kundetilfredshet.

Karakter 2.

(7) Trygghet

For at Kunder skal velge å handle i akkurat din nettbutikk er det viktig at de føler seg trygge på at produktet kommer frem og at det er mulig å returnere varen hvis dette er ønskelig.

Skjermdump, forside XXL, https://www.xxl.no

Som vist på bildet over står det klart å tydelig på deres forside at det er gratis retur og bytte. Det står også at XXL har 30 dagers prisløfte som er med på å skape trygghet for kundene. XXL benytter seg av Klarna betaling som vil si at man kan betale 14 dager etter mottatt var, dette ser man ikke før man har gått videre i kjøpsprosessen. Virksomheten vill gjort lurt i å også fronte dette tydelig på deres forside. Alt i alt velger jeg å gi XXL karakter 5 på trygghet.

Karakter 5.

(8) Kundekommunikasjon

Ved å se på facebooksiden til XXL som har over 350.000 likes så ser jeg at de som oftest svarer direkte på henvendelser og spørsmål fra kunder. Det er likevel noen spørsmål som ikke har blitt besvart. Det er veldig viktig å svare direkte på siden for å skape en god kommunikasjon. Når XXL skal behandle kundeservice er de kun mulig å nå i fysisk butikk eller på mail. XXL burde i tillegg til dette også hatt et telefonnummer til kundeservice for å skape bedre dialog til kundene.

Karakter 3.

(9) Priser/ utmerkelser

Hva gjelder priser og utmerkelser vil jeg tro dette er noe XXL har flere av med tanke på hvor stor bedrift de er og hvor lenge de har vært på markedet. Jeg klarte ikke å se at det var skrevet noe sted på nettsiden. Hvis bedriften har noen utmerkelser ville dette vet lurt å vist til på nettsiden. Ut i fra dette er det ikke vanskelig å sette karakter på dette punktet.

Karakter 1.

(10) Konsept og strategi

XXL har en veldig klar strategi som er lett å se i nettbutikken. Strategien er å kunne tilby alt av produkter innen sport og villmark til både nybegynner og viderekomne. Bedriften skal også alltid være lavest på pris. Dette er lett å se på nettbutikken med deres tydlige prisgaranti og deres brede sortiment.

Konklusjon

Jeg vil si at XXL alt i alt har en god nettbutikk hvor de får frem mange viktige kriterier. Likevel er det flere forbedringspotensialer som bedriften burde prøve å implementere. Jeg ville startet med å forbedre hastigheten på nettbutikken. Her ville hovedsaklig fokusert på hvor raskt kundene kan laste inn de ulike sidene både på datamaskin og mobil. Videre burde bedriften sørge for at kunder kan legge igjen anmeldelser på produkter så senere kunder kan føle seg trygge og benytte seg av dette i beslutningsprosessen. Bedriften burde deretter implementere telefon i dere kundeservice arbeid. Til slutt burde XXL fremheve sine priser og utmerkelser i nettbutikken.

Helhetlig karakter 4

-Viktor Dalvang

Kilder

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

https://www.nettavisen.no/na24/xxl-knuser-g-sport/s/12-95-3423595610

https://www.prisjakt.no/store.php?f=10619

https://no.trustpilot.com/review/www.xxl.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *