De fleste eldre misforstår bruken av gaming.

Voksne mennesker har i lang tid sett ned på at store deler av den yngre befolkning gamer.

I følge Bartle er det fire forskjellige spiller typer. Disse er: Killer, achiever, Socializer og explorer. 80 prosent av de som spiller, spiller for det sosiale aspektet. Dette er også aspektet jeg kjenner meg igjen i selv når jeg gamer.

Noe som ble lagd for å selges til gamere verden over er VR briller. Dette er briller med kunstig intelligens som får spillet til å virke mer levende.

Vr, Virtuelle, Virtuell Virkelighet, Teknologi
https://pixabay.com/no/photos/vr-virtuelle-virtuell-virkelighet-3460451/

Som sagt ble brillene produsert for å brukes til ulike spill. I nyere tid har man sett at disse brillene også kan brukes til en rekke andre ting. Det norske forsvaret har blant annet benyttet seg av denne teknologien for å behandle soldater med krigstraumer. Ved bruk av eksponeringsterapi ved hjelp av VR slipper soldatene å bruke fantasi for å tenke seg tilbake til situasjonene. Dette har potensialet til å være mer effektivt da man ved hjelp av datakraft i stedet klarer å fremkalle en liknende situasjon. Klikk her for mer informasjon om bruken i forsvaret.

Bruken av VR på personer med psykiske lidelser eller sterke fobier er også bevist svært effektivt i Nederland. Her kan pasientene bli eksponert for frykten på en trygg måte. Blir det for mye for pasientene, kan de bare ta av seg brillene. https://www.napha.no/vr_nederland_terapi/

Teknologien VR er og vil trolig i større grad fremover i Norge være med på å rehabilitere mennesker med psykiske lidelser.

-Viktor Dalvang

Kilder:

https://www.interaction-design.org/literature/article/bartle-s-player-types-for-gamification

https://www.napha.no/vr_nederland_terapi/

https://www.tu.no/artikler/drar-soldatene-tilbake-til-krigen-med-vr-teknologi-for-a-behandle-traumer/434931

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *